Fondue si snadno připravíte pomocí soupravy na fondue. Dnes se zaměříme na to čokoládové. Jak ho připravit?
Do malého hrnce nalijte smetanu.
Na středním plamenu smetanu pomalu zahřívejte a míchejte dokud nezačne jemně kypět.
V tom okamžiku stáhněte hrnec z plotny, přidejte čokoládu a míchejte dokud se čokoláda nerozpustí úplně dohladka.
Jakmile je směs krásně lesklá a hladká, přelijte ji do vaší keramické fondue misky nad plamenem čajové svíčky nebo elektrického fondue a hned servírujte. Fondue nádobu však mějte předehřátou.
Na namáčení můžete používat speciální fondue vidličky, které většinou bývají součástí fondue setu.
Pokud vám začne čokoládový dip trochu tuhnout, přidejte jednu polévkovou lžíci smetany a pořádně promíchejte.