Kávu bez mlýnku umelete také pomocí mixéru nebo
hmoždíře. Takto drcená kává však svou kvalitou
nikdy nemůže konkurovat kávě namleté v kvalitním mlýnku na kávu. Jsou však situace, kdy mlýnek k dispozici prostě není a musíte sáhnout po zástupném řešení.
Jak na to?
Pravděpodobně nejlepší způsob jak se dobrat k rozmělněné kávě je v hmoždíři. S pomocí tloučku zrnka rozdrtíte na jemný prášek. Praxe praví, že je při ztloukání lepší překrýt hmoždíř utěrkou, káva má tendenci z něj vyskakovat. Z takto připraveného jemného prášku můžete servírovat i turka.
Mletí kávy v
mixéru je pak docela snadné. Výhoda oproti předchozí metodě je, že nepotřebujete sílu, o vše se postará elektřina. Pokud si však nechcete mixér zničit, rozhodně v něm nemelte kávu každý den.