Vaření vajec není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá, zvlášť, pokud je máte rádi naměkko anebo pošírovaná. Vejce jako taková jsou plná bílkovin i zdravých tuků, a navíc se hodí téměř na cokoliv, ať už na chlebíčky, jen tak ke snídani, nebo do salátů. Staňte se s naším návodem mistrem ve vaření vajec.
Vejce vařená natvrdo, nahniličko i naměkko
- Malý hrnec naplňte do 3/4 vodou a přiveďte ji k varu.
- Pomocí lžíce (případně kleštěmi na vejce) opatrně vložte vejce do vroucí vody a nastavte si minutku.
- Jakmile minutka zazvoní, dejte vejce do ledové lázně, aby se zastavil proces vaření.
- Vejce rozklepněte, oloupejte a vychutnejte si ho.
Vejce naměkko (zcela tekutý žloutek) vařte 5 minut.
Vejce nahniličko (mírně tekutý žloutek) vařte 7 minut.
Vejce natvrdo vařte 10 minut.
Praktickým pomocníkem pro vaření vajec natvrdo, naměkko i nahniličko je
elektrický vařič PRESIDENT. Díky přednastaveným programů nemusíte hlídat čas, protože přístroj sám přípravu automaticky ukončí.