Naproti tomu
nože kované za teplajsou již vytvarovány do tvaru písmene V až k ostří, které následně stačí jen dobrousit. Jsou těžší, odolnější a vydrží déle ostré. Díky V profilu čepel snadněji prochází krájenými surovinami, takže se při práci s nimi neunavíte ani při déletrvajícím krájení. Proto vyhovují i profesionálním kuchařům. V nabídce však máme také řadu PRECIOSO, která spojuje výhody obou typů nožů.
Rukojeti a technika držení nože
Nože můžete držet klasicky, nebo stejně jako profesionální kuchaři - tedy nejen za rukojeť, ale částečně i za čepel. K tomuto účelu si můžete pořídit speciální nože s hladkým přechodem mezi rukojetí a čepelí.
Rukojeti všech našich nožů jsou tvarovány tak, aby se pohodlně a bezpečně držely, zmíněné nože PRECIOSO jsme však navíc opatřili speciální protiskluzovou úpravou, díky níž můžete bez rizika krájet i s mastnými nebo mokrými dlaněmi.