Citronovo-borůvková cheesecake zmrzlina
Budete potřebovat
• 120 g krémového sýru (Philadelphia, Buko apod.) o pokojové teplotě
• 120 g jogurtu
• 310 g cukru
• 500 ml smetany
• 250 ml mléka
• 1 lžička vanilkového extraktu
• 1 lžíce citronové šťávy
• 1 lžička citronové kůry
• 1 a 1/2 hrnku borůvek
• 60 g cukru
• cca 200 g máslových sušenekBorůvky a 60 g cukru svařte a nechte vychladnout. Krémový sýr a zbytek cukru vyšlehejte dohladka, poté do směsi zapracujte smetanu, jogurt, mléko, vanilkový extrakt, citronovou šťávu a kůru. Směs přelijte do zmrzlinovače a podle návodu připravte zmrzlinu. Do větší mísy, která se vejde do mrazáku, navrstvěte zmrzlinu, borůvkovou směs a na kousky nalámané sušenky, nakonec opět zmrzlinu a posypte zbytky sušenek a borůvek.
Nejlépe chutná v trdelníku
Pro milovníky trendů a originálních nápadů máme tip na servírování domácí zmrzliny v trdelníku, který hravě zvládnete s
formou na tradiční Trdelník DELÍCIA. Stačí ho podélně rozpůlit a naplnit jako lodičku, nebo překrojit napříč na několik dílů, položit na talířek a použít jako jedlou misku. Jak snadné je trdelník vyrobit se podívejte na videu: