V myčce
Dnes zřejmě nejběžnější způsob sterilizace zavařovacích sklenic. Stačí je vložit dovnitř a zapnout horké oplachování bez čisticích prostředků. Hned po umytí jsou sklenice připravené k zavařování, proto se hodí načasovat si sterilizaci tak, abychom mohli sklenice plnit ihned po otevření myčky.
V troubě
Nemáte-li myčku, proč nezkusit troubu? Sklenice nejprve vymyjeme horkou vodou s mycím prostředkem a opláchneme. Předehřejeme troubu na 140 až 180 °C, poté sklenice naskládáme na plech a vložíme do trouby, kde necháme sklenice asi 20 minut ohřívat, dokud neoschnou.
Ve vodní lázni
Lety ověřený a zaručeně funkční způsob. Stačí sklenice postavit vedle sebe do hrnce s vodou, dát jej na sporák a pomalu přivést k varu. Vaříme cca 10 minut vypneme sporák a hrnec přikryjeme poklicí. Sklenice v něm mohou zůstat, dokud je nazačneme plnit.