Jestli jste se rozhodli pro pečení v troubě, rozhodně nezapomeňte na zatáhnutí masa rychlým opečením na pánvi. Maso, které vkládáme do pánve, okořeníme, ale nesolíme, to děláme až při vložení do trouby. Jen podotýkáme, že na pánvi byste neměli mít příliš tuku, protože jinak se povrch masa správně nezatáhne.
Po opečení vložíme maso do pekáče, případně přidáme další suroviny - nejčastěji zeleninu a bylinky - poté maso mírně podlijeme vývarem, vodou nebo vínem. Nepodlévejte příliš, spíš méně a v průběhu pečení dolévejte. Výši teploty zvolte podle objemu masa, menší kusy pečte kratší dobu při 210 °C, pro ty větší naopak zvolte teplotu nižší kolem 190 °C. Vždy je lepší, pokud maso vložíte do již přehřáté trouby.