Ingredience:
- 300 g rýžových těstovin
- 150 g hlívy ústřičné
- 120 g bílé či žluté ředkve
- polovina hlávkového salátu
- 150 g sladkých lusků
- wasabi pasta, sladká sojová omáčka
- mořská sůl, rýžový nebo vinný ocet
- sezamový nebo jiný kvalitní olej
Rýžové těstoviny uvaříme ve výrazně osolené vodě, scedíme je, ochutíme octem a promícháme s olejem. Očistíme si hlívu ústřičnou, pokrájíme ji na stejnoměrné kousky, osolíme a podusíme asi 10 minut ve vlastní šťávě. Sladké lusky přelijeme horkou vodou a stejným způsobem spaříme i ředkev pokrájenou na nudličky. Pak jednotlivé části salátu dobře promícháme se sojovou omáčkou a wasabi pastou. Dle potřeby salát dosolíme. Pozor, zelená pasta z japonského křenu je velmi výrazná! Do salátu jí proto dáváme vždy jen velmi malé množství a dodatečně ji můžeme nabídnout všem, kterým její chuť vyhovuje.
Budou se vám hodit: