Ingredience:
- 150 g bulguru
- 100 g fazolek mungo
- 120 g ředkviček
- 3 jarní cibulky
- sůl, 2 lžíce medu, citronová šťáva
- vinný ocet, olivový olej
Malé zelené fazole mungo nejprve namočte do studené vody a nechte je přes noc nasát vodu. Druhý den je propláchněte, vložte na
sítko a nechte na světle klíčit. Občas je propláchněte chladnou vodou. Podle druhu by měly za dva dny vyklíčit. Pochopitelně, že je možné koupit již naklíčené fazolky. Bulgur (drcená obroušená pšenice) zalijte osolenou vodou (nebo i vývarem), asi 3 minuty vařte a následně nechte dojít a nasát všechnu tekutinu. Z oleje, octa, soli a medu vymíchejte dresink, přidejte do něho drobně posekanou cibulku a nastrouhané ředkvičky, opět promíchejte a pak spojte s bulgurem a fazolkami.
Budou se vám hodit: