Ingredience:
- směs hlávkových salátů
- polníček
- 10 plátků světlého toastového chleba
- 300 g mozzarelly
- olivový olej, bylinková sůl
- balsamikový ocet, vinný ocet
- lžíce medu, 50 g másla
Toastový chléb nakrájíme na stejnoměrné kostičky, které dáme na sucho opéct. Péct je můžeme na pánvi nebo na plechu v troubě. K teplým opečeným kostičkám přimícháme máslo, aby chléb příjemně zavoněl. Nachystáme si dressing. Smícháme olivový olej, balsamikový ocet, vinný ocet, med a bylinkovou sůl. Vše ušleháme a do připraveného dresingu vmícháme kuličky mozzarelly. V
odstředivce osušíme omyté listy hlávkového salátu a polníčku. Pokud nemáme odstředivku, necháme je pořádně okapat. Poté je natrháme na menší kousky a důkladně promícháme s marinovanou mozzarellou. Salát doplníme opečeným chlebem.
Budou se vám hodit: