info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéJátra na jehle s pečenými brambory

Játra na jehle s pečenými brambory

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Játra na jehle s pečenými brambory

Ingredience:

  • 600 g vepřových jater
  • 150 g slaniny
  • 100 g cibule
  • 200 g paprik
  • sůl, pepřové koření, mletý zázvor
  • lžíce škrobové moučky, lžička hořčice
  • 30 g másla, hladká mouka, olej
  • libovolný smetanový či majonézový dresink
Odblaněná a očištěná vepřová játra nakrájejte na stejnoměrné kousky. Pomelte je pepřovým kořením a důkladně promíchejte s mletým zázvorem a škrobovou moučkou. Takto upravené kousky jater napichujte na jehlice střídavě se slaninou, cibulí a paprikou. Špízy pečte na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran. Při zdlouhavé úpravě se játra vysuší a proto dejte do pánve trochu více oleje, aby se vše rychle propeklo. Zbývající slaninu, kousky cibule a paprik překrájejte a krátce opečte zvlášť v rendlíku nebo na pánvi. Přidejte hořčici, kousek másla smíchaného s moukou a vše zastříkněte trochou vývaru. Krátce poduste, přidejte sekanou pažitku a touto šťávou přelijte jehlice s játry. Podávejte s dresinkem a pečenými brambory.
 

Budou se vám hodit: