Ingredience:
- 600 g vepřových jater
- 150 g slaniny
- 100 g cibule
- 200 g paprik
- sůl, pepřové koření, mletý zázvor
- lžíce škrobové moučky, lžička hořčice
- 30 g másla, hladká mouka, olej
- libovolný smetanový či majonézový dresink
Odblaněná a očištěná vepřová játra nakrájejte na stejnoměrné kousky. Pomelte je pepřovým kořením a důkladně promíchejte s mletým zázvorem a škrobovou moučkou. Takto upravené kousky jater napichujte na jehlice střídavě se slaninou, cibulí a paprikou. Špízy pečte na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran. Při zdlouhavé úpravě se játra vysuší a proto dejte do pánve trochu více oleje, aby se vše rychle propeklo. Zbývající slaninu, kousky cibule a paprik překrájejte a krátce opečte zvlášť v rendlíku nebo na
pánvi. Přidejte hořčici, kousek másla smíchaného s moukou a vše zastříkněte trochou vývaru. Krátce poduste, přidejte sekanou pažitku a touto šťávou přelijte jehlice s játry. Podávejte s dresinkem a pečenými brambory.
Budou se vám hodit: