info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéJátra zapečená v parmazánu

Játra zapečená v parmazánu

MasovéRecepty
24. 5. 2021
Játra zapečená v parmazánu

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 100 g cibule
  • 200 g paprik
  • 100 g fazolových lusků
  • lžíce bramborového škrobu, kari koření
  • mletý římský kmín, sůl, olej
  • 50 g parmazánu
  • 150 ml bílého vína
Játra umyjeme, překrájíme na menší kousky a promícháme se škrobovou moučkou a kořením. Poté je zprudka opečeme na malém množství oleje. Papriky, cibuli a spařené fazolové lusky nakrájíme na větší kousky. Pak je rovněž zprudka opečeme na pánvi. Játra i zeleninu smícháme, směs mírně osolíme a přidáme polovinu strouhaného parmazánu. Vše vložíme do předem vymazané zapékací nádoby. Podlijeme bílým vínem a pečeme zvolna asi 20 minut. Poté posypeme zbylým sýrem a dopečeme. Kromě parmazánu můžeme použít i jakékoliv jiné druhy sýra či experimentovat s kořením. Hotová játra podáváme s chlebem nebo rýží.
 

Budou se vám hodit: