Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 100 g cibule
- 200 g paprik
- 100 g fazolových lusků
- lžíce bramborového škrobu, kari koření
- mletý římský kmín, sůl, olej
- 50 g parmazánu
- 150 ml bílého vína
Játra umyjeme, překrájíme na menší kousky a promícháme se škrobovou moučkou a kořením. Poté je zprudka opečeme na malém množství oleje. Papriky, cibuli a spařené fazolové lusky nakrájíme na větší kousky. Pak je rovněž zprudka opečeme na pánvi. Játra i zeleninu smícháme, směs mírně osolíme a přidáme polovinu strouhaného parmazánu. Vše vložíme do předem vymazané zapékací nádoby. Podlijeme bílým vínem a pečeme zvolna asi 20 minut. Poté posypeme zbylým sýrem a dopečeme. Kromě parmazánu můžeme použít i jakékoliv jiné druhy sýra či experimentovat s kořením. Hotová játra podáváme s chlebem nebo rýží.
Budou se vám hodit: