info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéJehněčí hřebínek v máslovém těstě s bylinkami

Jehněčí hřebínek v máslovém těstě s bylinkami

ReceptyMasové
10. 5. 2021
Jehněčí hřebínek v máslovém těstě s bylinkami

Ingredience:

  • 800 g jehněčího hřbetu s kostí
  • sůl, česnek
  • jalovec, rozmarýn
  • tymián, šalvěj
  • 100 g másla
  • 50 g strouhanky
  • 1 vejce
  • olej
  • 1 menší cibule
Jehněčí hřbet očistěte a naporcujte tak, aby na třech nebo čtyřech čistých žebírkách zbyl pouze váleček masa. Maso vložte do pekáče s nakrájenou cibulí a česnekem, osolte, podlijte trochou vody a dejte péci do trouby. Žebírka osolte a výrazně okořeňte nasekaným a potlučeným kořením a bylinami, případně je  protkněte plátky česneku a bylinek. Takto naložené hřebínky pak nechte v mikroténu uležet do druhého dne. Ze zbylých bylinek, česneku třeného v soli, másla, strouhanky a vejce vytvořte měkké těsto. Jednotlivé porce masa nejprve zprudka opečte ze všech stran na oleji v pánvi. Poté na každý hřebínek dejte část  máslového těsta a roztlačte ho tak, aby pokrylo váleček masa na žebrech. Ihned potom vložte jehněčí do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě 170 °C asi 15 minut. Z vypečených odřezků a cibule připravte šťávu a podlijte ji ke každé porci. Maso pečené pod bylinkovým těstem by mělo být uvnitř jemně růžové. Podávejte s teplou zeleninou.
 

Budou se vám hodit: