Ingredience:
- 800 g jehněčího hřbetu s kostí
- sůl, česnek
- jalovec, rozmarýn
- tymián, šalvěj
- 100 g másla
- 50 g strouhanky
- 1 vejce
- olej
- 1 menší cibule
Jehněčí hřbet očistěte a naporcujte tak, aby na třech nebo čtyřech čistých žebírkách zbyl pouze váleček masa. Maso vložte do pekáče s nakrájenou cibulí a česnekem, osolte, podlijte trochou vody a dejte péci do trouby. Žebírka osolte a výrazně okořeňte nasekaným a potlučeným kořením a bylinami, případně je protkněte plátky česneku a bylinek. Takto naložené hřebínky pak nechte v mikroténu uležet do druhého dne. Ze zbylých bylinek, česneku třeného v soli, másla, strouhanky a vejce vytvořte měkké těsto. Jednotlivé porce masa nejprve zprudka opečte ze všech stran na oleji v
pánvi. Poté na každý hřebínek dejte část máslového těsta a roztlačte ho tak, aby pokrylo váleček masa na žebrech. Ihned potom vložte jehněčí do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě 170 °C asi 15 minut. Z vypečených odřezků a cibule připravte šťávu a podlijte ji ke každé porci. Maso pečené pod bylinkovým těstem by mělo být uvnitř jemně růžové. Podávejte s teplou zeleninou.
Budou se vám hodit: