Ingredience na 4 porce:
- 800 g jehněčích hřebínků,
- olivový olej,
- mořská sůl,
- černý pepř v mlýnku,
- 1 lžíce másla,
- 1 snítku rozmarýnu;
mátová omáčka:
- máta,
- limeta,
- 1 stroužek česneku,
- ½ chilli papričky,
- jogurt,
- sůl, pepř;
příloha:
- zeleninový kuskus,
- římské listy,
- smažený papadam
Jehněčí hřebínky naporcujeme na kotletky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na
pánvi rozpálíme pár kapek oleje a opečeme kotletky z obou stran. Posypeme je rozmarýnem a přidáme máslo. Přendáme do trouby a dopečeme při 160 °C 5 až 6 minut. Mezitím si připravíme mátovou omáčku. Chilli papričku překrojíme, odstraníme semínka a posekáme. Jogurt smícháme s chilli papričkou, osolíme, opepříme. Přidáme posekanou mátu a nastrouhaný česnek. Hotové kotletky vytáhneme z trouby a servírujeme na talíř s mátovou omáčkou. Jako přílohu podáváme kuskus, římské listy a papadam (indické placky z čočkové mouky).
Budou se vám hodit: