Ingredience:
- 1 kg jehněčích žeber a pupku
- 1 kg ořezu z jehněte
- 1 hlavička česneku
- směs bylinek (provensálské), mladé kopřivy
- 150 g spařených špenátových listů
- 100 ml smetany
- 2 vejce, sůl, mletý pepř, 1 větší cibule
- 50 g másla
Jehněčí žebra vykostíme a vzniklý plát masa osolíme. Ořez s kořením a kopřivami pomeleme nahrubo, přidáme sůl, vejce, prolisovaný česnek a smetanu. Směsí potřeme plát masa, do středu dáme pepřem, solí a česnekem ochucený spařený špenát a stočíme pevnou roládu, kterou zabalíme do alobalu. Pečeme ji spolu s kostmi a cibulí cca 40 – 60 minut (dle velikosti), podléváme vývarem či vodou. Poté sundáme alobal a dopečeme ji při vyšší teplotě. Šťávu z masa vypečeme na tuk, zalijeme vývarem, odvaříme a scezenou ji zjemníme máslem. 8 Podáváme s vařenými vejci, listy salátu, jarní cibulkou a bramborami.