Jeho tvar je nezaměnitelný, stejně jako chuť připravené kávy. Mocca
kávovary PALOMA si jen tak nespletete, protože jejich vzhled vychází z původního designu kávovaru Moka Express z roku 1933.
Hliníková klasika
Mocca kávovary naleznete na pultech v mnoha tvarových variantách, a stejně tak se liší zvoleným materiálem. Setkat se můžete s nerezovými perkolátory (pozn. další název pro mocca kávovary), naprostou klasikou jsou však hliníkové, a to i přesto, že je tento materiál považován v kuchyni za nepříliš vhodný. Co je však nepřijatelné pro kuchyňské náčiní každodenní potřeby, neplatí pro kávovary typu Moka Express.
Vůně kávy a žádoucí patina
Právě pro svou neodmyslitelnou hliníkovou konstrukci jsou tyto výjimečné kávovary tolik žádané a nejen znalci kávy vyhledávané. Hliník má totiž jednu důležitou vlastnost – skvěle přejímá překrásnou vůni kávy a na povrchu vytváří žádoucí patinu, která je pro správnou chuť kávy nepostradatelná. Patina však vzniká až po určité době, proto je důležité použitý kávovar opláchnout pouze čistou teplou vodou, nikoliv saponátem či jej v horším případě vkládat do myčky nádobí.
Kdo nezná PALOMU, jako by nikdy nepil dobrou kávu!
Jaká je vlastně káva z mocca kávovaru PALOMA pro přípravu dvou šálků horkého nápoje? Výrazná, silná a překvapující svou chutí a aroma. Přestože se často káva z mocca kávovarů označuje jako espresso, není tomu tak. Mocca kávovary pracují na principu vztlaku, kdy fontánovým efektem proniká káva do sběrné nádoby.
Dvě spojené nádoby
Kdo nezná PALOMU, ten dosud nepil opravdu silnou kávu, proto vám ve stručnosti prozradíme, jak si připravit opravdu působivý kávový prožitek.
Mocca kávovar PALOMA se skládá ze dvou nádob spojených zásobníkem na mletou kávu. Nádoby od sebe oddělíte pouhým odšroubováním, spodní část naplníte studenou vodou tak, aby hladina byla pod spodním okrajem bezpečnostního ventilu. Do nádobky vložte zásobník, který jste naplnili po okraj kávou určenou pro přípravu espressa. Na spodní nádobu našroubujte horní díl kávovaru, postavte jej na zapnutý sporák a vyčkejte zhruba tři minuty. Výsledkem je výborná a silná káva, na jejíž aroma nelze zapomenout…