info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKachní prsa s omáčkou z modrých blum, špenátem a bramborovou kaší s vanilkou

Kachní prsa s omáčkou z modrých blum, špenátem a bramborovou kaší s vanilkou

ReceptyMasové
1. 5. 2013
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: ***
Energetická hodnota (kJ): 3431

Ingredience (4 porce):

  • 800 kachních prsou s kůží (4 ks)
  • 600 g brambor
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g másla
  • 8 blum
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 dl mléka
  • sůl
  • mletý bílý pepř
1. Oloupané vařené brambory propasírujte, přidejte polovinu másla, zrníčka z vanilkového lusku, osolte, přilijte horké mléko a vše promíchejte.

2. Polovinu omytých blum vypeckujte, povařte ve vodě s cukrem doměkka a rozmixujte. Rozmixované blumy případně zredukujte na mírném ohni.

3. Kachní prsa opečte kůží dolů na rozpálené pánvi bez tuku, osolte, opepřete a pečte ve vyhřáté troubě při 200 ̊ C cca.15 minut. Po upečení nechte kachní prsa cca 10 minut odpočinout na teplém místě.

4. Na pánvi s máslem nechte zavadnout špenátové listy, dle chuti osolte a opepřete.

5. V omáčce z rozmixovaných blum prohřejte zbylé blumy a zjemněte máslem.

6. Bramborovou kaši naservírujte na střed talíře, přidejte špenát s máslem, na plátky nakrájená kachní prsa, která přelijte omáčkou a obložte celými povařenými blumami. Dekorujte kachní šťávou.

K přípravě receptu se vám bude hodit