info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKantonské masové kuličky na rýži

Kantonské masové kuličky na rýži

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Kantonské masové kuličky na rýži

Ingredience:

Na kuličky:
500 g mletého hovězího a vepřového
masa, 1 vejce, lžíce škrob. moučky, 50 ml rýžového
nebo bílého vína, sojová omáčka, sůl, glutasol

Dále: 300 g žampionů, 150 g bílého zelí,
menší cibule, olej, 100 ml rýžového nebo bílého vína,
cukr, sůl, mletý koriandr, muškátový oříšek, škrobová
moučka, sojová omáčka, červený olej (chilli)
černá sezamová semínka, rýže

Z mletého masa a dalších surovin vymíchejte důkladně směs a z ní tvořte namočenýma rukama menší kuličky. Ty pak smažte v rozpáleném oleji. Do vymaštěné zapékací nádoby urovnejte rýži. Do ní zatlačte masové kuličky a vše potřete červeným olejem (olej, v němž se osmažily chilli papričky), posypejte černým sezamem a dejte zapéci do trouby. Žampiony očistěte a  nakrájejte na hrubší kousky, stejně tak i cibuli. Na rozpáleném oleji osmahněte nejprve cibuli, pak přidejte žampiony. Když se začnou na krajích opékat, přidejte na nudle nakrájené a krátce v horké vodě spařené hlávkové zelí. Vše zastříkněte zálivkou připravenou z rýžového vína, sojové omáčky, cukru, soli a rozmíchané škrobové moučky. Krátce poduste a pak podávejte.
 

Budou se vám hodit: