info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyKapr se salátem z čočky a pohanky

Kapr se salátem z čočky a pohanky

PolévkyRecepty
1. 12. 2013
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2752

Ingredience (4 porce)

Na salát:
  • 120 g čočky zelené
  • 120 g pohanky
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 70 g mrkve
  • 70 g anglické slaniny
  • 20 g másla
  • 20 g cukru krystal
  • 10 ml octu
  • listová petržel
  • sůl, pepř
Na kapra:
  • 800 g filetů z kapra bez kůže
  • 60 g slaniny
  • 60 g hladké mouky
  • 30 ml oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 20 g sladké mleté papriky
  • sůl
Postup na salát:
1. Slaninu nakrájejte na stejně veliké kostičky, opečte na pánvi, přidejte nakrájenou mrkev a orestujte.

2. Čočku s pohankou uvařte zvlášť dle návodu. Řádně scezené luštěniny smíchejte dohromady a přidejte spolu s máslem do pánve se slaninou.

3. V teplém vývaru rozpusťte cukr, přidejte ocet a nalijete na připravenou směs.

Postup na kapra:
4. Rybu zbavte šupin, potřete prolisovaným česnekem z obou stran a osolte. Mouku smíchejte s paprikou a filety v ní obalte. Velmi krátce opečte z každé strany, přeložte do zapékací mísy a pečte v rozehřáté troubě na 180 °C cca 10 minut.

5. Na závěr nakrájejte petrželku, přidejte k luštěninám a promíchejte.

K přípravě receptu se vám bude hodit