Doba přípravy: 50 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 2752
Ingredience (4 porce)
Na salát:
120 g čočky zelené
120 g pohanky
100 ml zeleninového vývaru
70 g mrkve
70 g anglické slaniny
20 g másla
20 g cukru krystal
10 ml octu
listová petržel
sůl, pepř
Na kapra:
800 g filetů z kapra bez kůže
60 g slaniny
60 g hladké mouky
30 ml oleje
3 stroužky česneku
20 g sladké mleté papriky
sůl
Postup na salát: 1. Slaninu nakrájejte na stejně veliké kostičky, opečte na pánvi, přidejte nakrájenou mrkev a orestujte.
2. Čočku s pohankou uvařte zvlášť dle návodu. Řádně scezené luštěniny smíchejte dohromady a přidejte spolu s máslem do pánve se slaninou.
3. V teplém vývaru rozpusťte cukr, přidejte ocet a nalijete na připravenou směs.
Postup na kapra: 4. Rybu zbavte šupin, potřete prolisovaným česnekem z obou stran a osolte. Mouku smíchejte s paprikou a filety v ní obalte. Velmi krátce opečte z každé strany, přeložte do zapékací mísy a pečte v rozehřáté troubě na 180 °C cca 10 minut.
5. Na závěr nakrájejte petrželku, přidejte k luštěninám a promíchejte.