Ingredience:
- kapr o váze cca 2 kg
- 250 ml smetany
- 4 žloutky, mletý kmín
- provensálské koření, sůl
- mletý zázvor, muškátový květ
- 70 g parmazánu, máslo
- strouhanka, kysaná smetana
- med, jablka, citrón
Očistíme, vykucháme a rozkrojíme kapra podél páteře na půlky, seřízneme od hřbetu dolů filet, položíme ho kůží dolů a
ostrým nožem prořežeme tenké kosti v ocasní i hřbetní části (řezy husté 2 milimetry od sebe). Maso seřízneme z kůže, vložíme do strojku, přidáme koření, sůl, žloutky, smetanu a část sýra. Hmotu dáme do vymaštěné, strouhankou vysypané formy, uhladíme, zasypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě ve vodní lázni při teplotě 120 °C asi 60 minut. Paštiku necháme vydýchnout horkost, zvolna ji prochladíme v lednici a podáváme s kysanou smetanou, medem, kousky opečených jablek a plátky citrónu.
Budou se vám hodit: