info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKapří paštika se sýrem

Kapří paštika se sýrem

MasovéRecepty
26. 5. 2021
Kapří paštika se sýrem

Ingredience:

  • kapr o váze cca 2 kg
  • 250 ml smetany
  • 4 žloutky, mletý kmín
  • provensálské koření, sůl
  • mletý zázvor, muškátový květ
  • 70 g parmazánu, máslo
  • strouhanka, kysaná smetana
  • med, jablka, citrón
Očistíme, vykucháme a rozkrojíme kapra podél páteře na půlky, seřízneme od hřbetu dolů filet, položíme ho kůží dolů a ostrým nožem prořežeme tenké kosti v ocasní i hřbetní části (řezy husté 2 milimetry od sebe). Maso seřízneme z kůže, vložíme do strojku, přidáme koření, sůl, žloutky, smetanu a část sýra. Hmotu dáme do vymaštěné, strouhankou vysypané formy, uhladíme, zasypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě ve vodní lázni při teplotě 120 °C asi 60 minut. Paštiku necháme vydýchnout horkost, zvolna ji prochladíme v lednici a podáváme s kysanou smetanou, medem, kousky opečených jablek a plátky citrónu.
 

Budou se vám hodit: