Postup:
Cibuli pokrájejte nadrobno a restujte ji na sádle v hrnci, dokud nezesklovatí. Přidejte na kostky nakrájenou vepřovou plec a duste ji cca 10—15 minut. Hrnec odstavte, přidejte sladkou i pálivou mletou papriku, nové koření, celý pepř, bobkový list, kmín a promíchejte. Zalejte vodou, přidejte uzené koleno (rozdělené na 2—3 větší kusy, aby se rychleji uvařilo) a celé klobásy. Takto spolu vařte zhruba 30—40 minut, koleno a klobásky pak vyjměte, dejte stranou. Přidejte zelí i se šťávou (pokud je velmi kyselé, propláchněte ho nejprve vodou), dále houby, které jste předtím namočili v suchém bílém víně (víno vylejte), a prolisovaný česnek. Do hrnce vraťte klobásky a uzené koleno pokrájené na kousky a vařte přikryté na mírném ohni zhruba 30—40 minut. Občas promíchejte. Na závěr dochuťte solí a pepřem, podávejte s chlebem a smetanou dle chuti.