Ingredience:
- 500 g kapusty
- 250 g prorostlé slaniny
- 1 střední cibule
- 5 stroužků česneku
- 40 g strouhaného parmazánu
- olej, vývar
- 300 g suchých těstovin (tagliatelle)
- sůl, pepř
Očištěnou kapustu spařte ve vroucí vodě, nechte okapat a následně ji nakrájejte na tenčí nudličky. Na oleji nejprve osmahněte jemně pokrájenou cibulku, poté přidejte na nudličky krájenou slaninu a když se trochu rozpustí, přidejte drobně posekaný česnek. Pak zalijte trochou vývaru, osolte a nechte pod
poklicí krátce podusit. Důležité je, aby kapusta nebyla příliš rozdušená. Pak zasypte částí strouhaného parmazánu nebo sýrem podobného typu a zamíchejte. Po 5 minutách podávejte k čerstvě vařeným těstovinám. Vše posypte čerstvě mletým pepřem a zbývajícím sýrem.
Budou se vám hodit: