Ingredience:
Korpus: - 7 bílků,
- 5 žloutků,
- 250 g krupicového cukru,
- špetka soli,
- 200 g mletých vlašských ořechů,
- 80 g bílé strouhanky,
- ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva,
- 3 ks dortových oplatek
Z cukru a bílků vyšlehejte tuhý sníh, vmíchejte žloutky, sůl a nastrouhané ořechy. Přidejte strouhanku a kypřicí prášek. Dno
pekáče vyložte dortovými oplatkami, rozetřete na ně těsto a pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut. Nechejte vychladnout.
Náplň: - 250 g másla,
- 1 plechovka karamelového salka
Zdobení: - 80 g vlašských ořechů,
- 50 g strouhané čokolády
Vyšlehejte karamelové salko s máslem. Krémem potřete vychladlý korpus, posypejte ořechy a čokoládou. Vložte na 4 hodiny do lednice. Servírujte nakrájené na řezy.