Ingredience:
- 160 g quinoi (červené nebo bílé, nevařené, propláchnuté),
- 160 g červené čočky (suché, propláchnuté),
- 150 g nahrubo nastrouhané mrkve,
- 1 nakrájená cibule,
- 12 g česneku,
- 140 g řepkového oleje,
- 1 vejce,
- hladkolistá petrželka,
- mletý římský kmín,
- sůl, pepř,
- strouhanka na zahuštění (celozrnná nebo bezlepková kukuřičná),
- směs salátových listů nebo bezlepkové pečivo na servírování
Quinou a čočku zalijte v
hrnci vodou asi 1 cm nad suroviny, osolte a vařte do změknutí. Sceďte a nechejte v míse vychladnout. Na rozpálené pánvi restujte do změknutí cibuli, mrkev a česnek, poté nechejte vychladnout. Do mísy s čočkou a quinoou přimíchejte orestovanou cibuli, česnek a mrkev, přidejte sníh z 1 vejce, žloutek, koření, zahustěte strouhankou a důkladně promíchejte. Ze směsi tvořte karbanátky, osmažte je na pánvi z obou stran. Servírujte se směsí salátových listů a pečivem.
Budou se vám hodit: