info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaKarbanátky z quinoi a červené čočky

Karbanátky z quinoi a červené čočky

ReceptyBez masa
22. 9. 2021
Karbanátky z quinoi a červené čočky

Ingredience:

  • 160 g quinoi (červené nebo bílé, nevařené, propláchnuté),
  • 160 g červené čočky (suché, propláchnuté),
  • 150 g nahrubo nastrouhané mrkve,
  • 1 nakrájená cibule,
  • 12 g česneku,
  • 140 g řepkového oleje,
  • 1 vejce,
  • hladkolistá petrželka,
  • mletý římský kmín,
  • sůl, pepř,
  • strouhanka na zahuštění (celozrnná nebo bezlepková kukuřičná),
  • směs salátových listů nebo bezlepkové pečivo na servírování
Quinou a čočku zalijte v hrnci vodou asi 1 cm nad suroviny, osolte a vařte do změknutí. Sceďte a nechejte v míse vychladnout. Na rozpálené pánvi restujte do změknutí cibuli, mrkev a česnek, poté nechejte vychladnout. Do mísy s čočkou a quinoou přimíchejte orestovanou cibuli, česnek a mrkev, přidejte sníh z 1 vejce, žloutek, koření, zahustěte strouhankou a důkladně promíchejte. Ze směsi tvořte karbanátky, osmažte je na pánvi z obou stran. Servírujte se směsí salátových listů a pečivem.
  
 

Budou se vám hodit: