Ingredience:
50g olivového oleje, 450g petržele, 2 cibule, 1 jablko, 1 brambor, 150g jedlých vařených kaštanů, 1l zeleninového nebo kuřecího vývaru, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1dl bezinkové šťávy, 2dl smetany, 1 lžíce sezamového oleje V kastrolu s nepřilnavým povrchem na oleji orestujte na kostky nakrájenou petržel (2 celé petržele si odložte stranou), cibuli, brambor a jablko.Přidejte kaštany, zalijte vývarem, okořeňte tymiánem a polovinou dávky bezinkové šťávy. Vařte přibližně 20 minut. Zbylou petržel nakrájejte pomocí
škrabky na velmi tenké plátky, ty pak v misce smíchejte s bezinkovou šťávou, olejem, tymiánem a vložte na plech. Pečte asi 30 minut na 160 °C do křupava. Provařenou polévku rozmixujte do hladka, dle potřeby přilijte vývar, zjemněte smetanou a na závěr přeceďte přes jemné sítko. Podávejte v hlubokém talíři s pečenými petrželovými lupínky, sezamovým olejem, smetanou a tymiánovými lístky.
Budou se vám hodit: