info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKnedlíčky plněné vepřovým masem

Knedlíčky plněné vepřovým masem

MasovéRecepty
6. 7. 2015
Doba přípravy: 90 min
Náročnost: **
 

Ingredience na těsto (4 porce):

  • 200 g hladké mouky
  • 125 ml mléka
  • 10 g čerstvých kvasnic
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce cukru krystal
  • špetka soli
  • jarní cibulka a salátové listy na ozdobu

Ingredience na masovou náplň:

  • 225 g vepřového mletého masa
  • 50 g hnědého cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce omáčky Hoisin
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 červená paprika
  • sůl, pepř
1. Na přípravu těsta zahřejte mléko, přidejte olej, cukr a míchejte dokud se cukr nerozpustí.

2. Do mouky s kvasnicemi přidejte zahřáté mléko a za stálého míchání připravte hladké těsto, které nechte kynout cca 1 hodinu.

3. Ve woku rozehřejte olej, přidejte najemno sekaný česnek, na kostičky krájenou papriku a vše krátce orestujte. Přidejte mleté maso, opečte, ochuťte omáčkou, solí a pepřem.

4. Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejně velkých dílů, jednotlivé kusy rozválejte a každý naplňte masovou směsí, zabalte a nechte kynout dalších 5 minut.

5. Do omyté pánve nalijte vodu, vložte napařovací díl a přiveďte k varu. Knedlíčky naskládejte na „napařovák“ tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Wok přiklopte poklicí a napařujte 5 – 8 minut. Podávejte na salátových listech sypané jarní cibulkou, dle chuti můžete knedlíčky přelít sójovou omáčkou.

K přípravě receptu se vám bude hodit