Ingredience:
- 150 g nadrobno pokrájené kořenové zeleniny (mrkev a celer),
- 150 g povařeného masa z kapra,
- 2 polévkové lžíce creme fraiche nebo Lučiny,
- sůl, pepř,
- 1 lžička dijonské hořčice,
- šťáva z poloviny citronu,
- 1 lžička posekaných kapar;
ředkvičkový salát:
- 50 g ředkviček pokrájených na nudličky,
- pár listů kopru,
- šťáva z ½ citronu,
- sůl, pepř;
na dokončení:
- bílá ředkev,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 1 lžíce citronové šťávy,
- sůl, pepř
Kořenovou zeleninu, maso z kapra, creme fraiche, sůl pepř, citronovou šťávu a dijonskou hořčici smícháme. Nakonec přidáme posekané kapary a lehce promícháme. Připravíme ředkvičkový salát smícháním všech ingrediencí. Bílou ředkev nakrájíme na tenké plátky a naložíme do oleje a citronové šťávy, špetky soli a pepře. Na
talíř položíme kolečko marinované ředkve. Pomocí kulaté formičky vytvoříme kopeček salátu. Odstraníme formičku a zaklopíme druhým kolečkem ředkve. Navrch ozdobíme ředkvičkovým salátkem.
Budou se vám hodit: