info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKoláč se špenátem, lososem a červenou řepou

Koláč se špenátem, lososem a červenou řepou

MasovéRecepty
22. 9. 2021
Koláč se špenátem, lososem a červenou řepou

Ingredience:

Těsto:
  • 250 g hladké mouky,
  • 80 g másla,
  • 100 ml vody,
  • sůl
Těsto zadělejte a nechejte cca 30 minut v lednici. Poté jej vyválejte, vložte do formy
a v troubě předehřáté na teplotu 180 °C předpečte cca 15 minut.
Náplň:
  • Mražený listový špenát,
  • cibule,
  • česnek,
  • 4–5 vajec,
  • 0,2 l smetany na vaření,
  • 400 g lososa,
  • sůl, pepř
Špenát tepelně upravte a dochuťte. Po vychladnutí vmíchejte do předpečeného těsta, přidejte lososa a zalijte
rozšlehanými vejci se smetanou, solí a pepřem. Takto připravený koláč pečte při teplotě 180 °C ještě 20 minut.
Salát:
  • 1 ks pečené červené řepy,
  • 2 polévkové lžíce balzamikového octa,
  • špetka římského kmínu,
  • 1 polévková lžíce nakrájeného koriandru,
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje,
  • sůl, pepř, cukr
Upečenou oloupanou řepu nakrájejte na kostky, smíchejte s octem, cukrem, olejem
a dochuťte kořením. Těsně před podáváním přidejte koriandr.
 

Budou se vám hodit: