Doba přípravy: 15 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 3865
Ingredience (4 porce):
400 g topinamburu
50 g uzeného lososa
4 stroužky česneku
2 lžíce crème fraîche nebo husté zakysané smetany
1 cibule
1 l kuřecího vývaru
1 dl sladké smetany
1 lžička čerstvého křenu
1 lžíce pažitky
sůl, mletý černý pepř - Očištěný celer a jablko nastrouhejte do mísy, přidejte majonézu a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
- Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky.
- Plátky řepy vložte do formičky na střed talíře, na řepu naaranžujte salát z celeru a jablka, ozdobte listovým salátem.
- Kozí sýr obalte v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s drcenými vlašskými ořechy.
- Obalený kozí sýr usmažte v rozpáleném oleji dozlatova, položte na listový salát, zakápněte olejem z vlašských ořechů a posypte jádry vlašských ořechů.
- Můžete dochutit balsamikovým octem.
K přípravě receptu se vám bude hodit