Ingredience:
Králičí hřbet:
- 600 g králičího hřbetu,
- šalvěj,
- stroužek
- česneku,
- sůl, pepř,
- plátek parmské šunky,
- citronová šťáva,
- olivový olej,
- máslo,
- 0,1 l vína
Očištěný králičí hřbet naložte do marinády z oleje, citronové šťávy a šalvěje nejméně na 30 minut. Do parmské šunky zabalte osolené a opepřené maso, rozehřejte
pánev a restujte ze všech stran. Odložte na talíř, do šťávy přidejte víno, nechejte odvařit a nakonec zjemněte máslem.
Restovaná zelenina:
- 1 mrkev, celeru,
- 2 brambory,
- 2 lžíce másla,
- tymián,
- sůl, pepř
Očištěnou zeleninu nakrájenou na kostky orestujte na rozpálené pánvi s máslem a kořením. Podávejte jako přílohu ke králičímu hřbetu.
Budou se vám hodit: