Ingredience
• 4 králičí stehna
• 1 cibule
• 1 mrkev
• 1 petržel
• 50 g anglické slaniny
• 1 stonek řapíkatého celeru
• 3 bobkové listy
• 5 kuliček pepře
• 5 kuliček nového koření
• čerstvý tymián dle chuti
• olej
• 1 dl suchého bílého vína
• hladká mouka
• sůl a pepř
Na batátovou kaši:• 1 kg brambor
• 200 g batátů
• 250–300 ml mléka
• 100 g másla
• sůl
Na celerové nudličky:• 300 g celerových julienne nudliček
• 0,5 l mléka
• sůl
Postup
Stehna osolte, opepřete, obalte v mouce, opečte na oleji a dejte stranou. V
tlakovém hrnci na oleji orestujte dozlatova na kostičky krájenou cibuli, petržel, mrkev, celer a slaninu. Přilejte víno, nechte odpařit alkohol, přidejte vodu, koření, tymián a maso a vařte 20 minut. Uvařené maso vyjměte a tekutinu zredukujte na zhruba polovinu. Koření odstraňte a zeleninu s anglickou slaninou rozmixujte na konzistenci omáčky. Králičí stehna opečte na
pánvi na oleji dozlatova se stroužkem česneku a větvičkou tymiánu pro lepší chuť.
Příprava kaše a nudliček:Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Ještě teplé je oloupejte,
propasírujte přes síto, přidejte horké mléko, rozpuštěné máslo a vyšlehejte do hladké konzistence. Dochuťte solí. Celerové nudličky vařte v mléce cca 4–5 minut, potom sceďte.