info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKřepelčí vejce ve skle

Křepelčí vejce ve skle

MasovéRecepty
26. 5. 2021
Křepelčí vejce ve skle - obrázek

Ingredience:

  • 10 křepelčích vajíček
  • 100 g sardelových řezů
  • 100 g pomazánkového másla
  • toastový chléb, petrželová nať
  • sterilovaná červená paprika
  • dijonská hořčice
  • 40 g želatiny
  • ocet, sůl
V litru vlažné vody rozmícháme želatinu, osolíme, okyselíme a zahřejeme ve vodní lázni. Vejce uvaříme, vychladíme a oloupeme. Do tvořítek dáme vrstvu želatiny, necháme ji ztuhnout v lednici, přilijeme další vrstvu, uložíme do ní půlku vajíčka, kousek sardelky, papriku a petržel a dáme zpět do lednice ztuhnout. Dolijeme zbytek želatiny a zakryté vložíme na 4-5 hodin do lednice. Z toastového chleba vykrojíme kolečka a opečeme je z obou stran v topinkovači. Zbytek sardelek a petrželky nasekáme, vmícháme do pomazánkového másla s trochou hořčice, pomazánkou potřeme opečený chléb a položíme na něj křepelčí vejce.
Budou se vám hodit: