Ingredience:
- 10 křepelčích vajíček
- 100 g sardelových řezů
- 100 g pomazánkového másla
- toastový chléb, petrželová nať
- sterilovaná červená paprika
- dijonská hořčice
- 40 g želatiny
- ocet, sůl
V litru vlažné vody rozmícháme želatinu, osolíme, okyselíme a zahřejeme ve vodní lázni. Vejce uvaříme, vychladíme a oloupeme. Do tvořítek dáme vrstvu želatiny, necháme ji ztuhnout v lednici, přilijeme další vrstvu, uložíme do ní půlku vajíčka, kousek sardelky, papriku a petržel a dáme zpět do lednice ztuhnout. Dolijeme zbytek želatiny a zakryté vložíme na 4-5 hodin do lednice. Z toastového chleba vykrojíme kolečka a opečeme je z obou stran v topinkovači. Zbytek sardelek a petrželky nasekáme, vmícháme do pomazánkového másla s trochou hořčice, pomazánkou potřeme opečený chléb a položíme na něj křepelčí vejce.