info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Krevety na víně

MasovéRecepty
13. 12. 2015
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
 

Ingredience (1 porce):

  • 5 tygřích krevet
  • 50 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • 1 dl bílého vína
  • 1 citrón
  • sůl, pepř
  • lžíce nasekané petrželky
1. Krevetám oddělte hlavu od těla, odstraňte krunýř a vyjměte střívko.

2. Na rozpálené pánvi s olejem opečte připravené krevety cca 1 minutu z každé strany (krevety změní barvu, budou oranžové) a dejte stranou na teplé místo.

3. Na pánvi krátce orestujte najemno nakrájenou šalotku společně s česnekem nakrájeným na plátky a přilijte víno. Vše krátce povařte, přidejte opečené krevety, máslo, sůl, pepř a citrónovou šťávu. Těsně před podáváním přisypte čerstvé bylinky a vše promíchejte.

TIP: podávejte jako součást salátu nebo s opečenou bagetou.

    K přípravě receptu se vám bude hodit