info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKřupavé kuřecí nudličky s glazovanou zeleninou

Křupavé kuřecí nudličky s glazovanou zeleninou

MasovéRecepty
20. 5. 2021
Křupavé kuřecí nudličky s glazovanou zeleninou - obrázek

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsíček
  • 1 vejce
  • 40 g škrobové moučky
  • kari koření, mletá paprika, sůl, olej na smažení
Na glazovanou zeleninu:
  • 500 g mražené zeleninové směsi
  • olej, cukr, sůl
  • ocet, lžička škrobové moučky
Z kuřecích prsíček nakrájejte stejnoměrné nudličky. Vložte je do misky a přidejte vejce, škrobovou moučku, koření a sůl. Důkladně vše promíchejte a nechte odpočinout. Pak nudličky smažte ve větším množství oleje a usmažené nechte okapat v sítku nebo na papírové utěrce. Zeleninu nechte zvolna rozmrznout a okapat. Pak ji vložte na trochu rozpáleného oleje, krátce osmahněte a zasypte malým množstvím cukru. Po chvilce cukr zkaramelizuje a tehdy je třeba zeleninu zalít osolenou a trochu okyselenou vodou smíchanou se škrobovou moučkou. Jedná se o poměrně malé množství, které během chvilky sváže zeleninu sladkokyselou zahoustlou šťávou. Se smaženými kousky zeleniny v těstíčku vytvoříte velmi zajímavý a chutný pokrm.
Bude se vám hodit: