info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKřupavé maso ve sladkokyselé rýži

Křupavé maso ve sladkokyselé rýži

MasovéRecepty
26. 5. 2021
Křupavé maso ve sladkokyselé rýži

Ingredience:

  • 500 g minutkového masa (kuřecí nebo vepřové)
  • sůl, 1 vejce, směs asijského koření
  • 60 g škrobové moučky, olej
  • 400 g rýže, sůl
  • cukr, vinný ocet
  • listy máty a bazalky
  • ústřicová nebo chilli omáčka
Směs kuřecího a vepřového masa nakrájíme na drobné nudličky, promneme je se solí, směsí koření a necháme odležet. V dostatečně osolené vodě uvaříme rýži do měkka a poté ji scedíme. V rendlíku svaříme sůl, cukr a ocet tak, aby vznikla silně ochucená zálivka. Do horké zálivky přidáme bazalkové a mátové lístky promačkané s olejem a trochou cukru. Připravenou zálivkou přelijeme vařenou rýži. Z vejce, škrobové moučky a koření vytvoříme řidší těstíčko, do kterého namáčíme maso a smažíme ho ve vyšší vrstvě oleje. Pokládáme ho na připravenou rýži a podáváme pokapané ústřicovou nebo chilli omáčkou.
 

Budou se vám hodit: