Ingredience:
- 500 g minutkového masa (kuřecí nebo vepřové)
- sůl, 1 vejce, směs asijského koření
- 60 g škrobové moučky, olej
- 400 g rýže, sůl
- cukr, vinný ocet
- listy máty a bazalky
- ústřicová nebo chilli omáčka
Směs kuřecího a vepřového masa nakrájíme na drobné nudličky, promneme je se solí, směsí koření a necháme odležet. V dostatečně osolené vodě uvaříme rýži do měkka a poté ji scedíme. V
rendlíku svaříme sůl, cukr a ocet tak, aby vznikla silně ochucená zálivka. Do horké zálivky přidáme bazalkové a mátové lístky promačkané s olejem a trochou cukru. Připravenou zálivkou přelijeme vařenou rýži. Z vejce, škrobové moučky a koření vytvoříme řidší těstíčko, do kterého namáčíme maso a smažíme ho ve vyšší vrstvě oleje. Pokládáme ho na připravenou rýži a podáváme pokapané ústřicovou nebo chilli omáčkou.
Budou se vám hodit: