Doba přípravy: 25 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1786
Ingredience (4 porce):
- 200 g pšeničné krupice
- 500 ml mléka
- 80 g másla
- 2 vejce
- sůl
- máslo na vymazání formy
1. Mléko svařte s máslem, osolte a za stálého míchání přidávejte krupici, dokud nevznikne hustá kaše, která se bude odlepovat od kastrolu.
2. Kaši nechte zchladnout a poté do ní vmíchejte vejce.
3. Pomocí dvou lžic vykrajujte noky, které povařte v osolené vodě, dokud nevyplavou.
4. Uvařené noky sceďte a polijte máslem, aby se nelepily.
5. Dobrý tip: Noky podávejte jako přílohu ke guláši či ragú nebo jako sladký pokrm s ovocem, cukrem a kakaem.
K přípravě receptu se vám bude hodit