Ingredience:
- 600 g krůtího masa (stehno)
- 100 g slaniny
- 1 velká cibule
- 300 g kořenové zeleniny
- 200 ml vína
- 30 g másla
- sůl, divoké koření, rozmarýn, tymián
Krůtí maso nakrájejte na větší kousky, dobře je osolte a do každého kousku zařízněte otvor, do kterého vložte hranolek slaniny, snítku tymiánu a rozmarýnu (případně i dalších bylinek).
Do
pekáče nakrájejte na hrubší kousky kořenovou zeleninu, cibuli a zbylou slaninu, přidejte divoké koření a navrch poskládejte kousky masa. Vše podlijte vínem (je možné použít bílé i červené), přidejte kousek másla a dejte péci. V první fázi pečte přikryté (170 °C) a nakonec odkryté při vyšší teplotě (200 °C). Během pečení mírně podlévejte vodou nebo vínem. Vypečenou šťávu můžete vysmahnout na tuk a mírně zahustit.