info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Krůtí maso na divoko

MasovéRecepty
12. 5. 2021
Krůtí maso na divoko

Ingredience:

  • 600 g krůtího masa (stehno)
  • 100 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 200 ml vína
  • 30 g másla
  • sůl, divoké koření, rozmarýn, tymián
Krůtí maso nakrájejte na větší kousky, dobře je osolte a do každého kousku zařízněte otvor, do kterého vložte hranolek slaniny, snítku tymiánu a rozmarýnu (případně i dalších bylinek).
Do pekáče nakrájejte na hrubší kousky kořenovou zeleninu, cibuli a zbylou slaninu, přidejte divoké koření a navrch poskládejte kousky masa. Vše podlijte vínem (je možné použít bílé i červené), přidejte kousek másla a dejte péci. V první fázi pečte přikryté (170 °C) a nakonec odkryté při vyšší teplotě (200 °C). Během pečení mírně podlévejte vodou nebo vínem. Vypečenou šťávu můžete vysmahnout na tuk a mírně zahustit.
Bude se vám hodit: