Aby vám ani v zimě nedošlo palivo, tedy vitaminy, zkuste poslední plodiny ze zahrádky nebo sezónní zeleninu z obchodu zpracovat jako pickles. Vyrobte si z dostupných surovin zdravé a křupavé dobroty, které vás postaví na nohy nejen v chladnějších obdobích roku. Navíc je zvládnete, i když v naší soupravě pro kvašení právě kvasíte kvašáky či zelí. K uskladnění použijte naše zavařovací sklenice s klipem. K přípravě pickles se využívá principu fermentace. Dříve se mléčného kvašení užívalo hlavně k uchovávání zeleniny přes zimu. Ale my už víme, že takto konzervovaná zelenina je jedinečná pro udržení zdravé střevní mikroflóry a navíc bohatá na vitaminy, minerály, enzymy i prebiotika. Její konzumace tedy přispívá ke zvýšení imunity, detoxikaci, snížení vysokého krevního tlaku, a tím samozřejmě k potřebnému přílivu energie. No a samozřejmě je moc chutná, jen tak, jako příloha k jídlu, nebo jako zpestření hotdogů a hamburgerů. Jdeme na to? Začneme ověřenou kombinací.