Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 942
Ingredience (4 porce):
- 500 g rajčat (8 ks)
- 500 g avokáda (2 ks)
- 180 g červené cibule (2 ks)
- 90 ml šťávy z pometly (3 ks)
- 80 g creme fraiche / zakysaná smetana (4 lžíce)
- 4 tortily 150 g kukuřice (2 ks)
- 1 malá chilli papričky koriandr
- bazalka sůl,
- pepř
- olej
Postup:
1. Rozkrojte avokádo, vyjměte pecku, jednu polovinu dužiny odložte a druhou nakrájejte. Přidejte do mísy s kukuřičnými zrny jemně nasekanou cibuli, chilli papričky s bylinkami a rajčata zbavená dužiny, zalijte limetkovou šťávou, přidejte sůl a pepř. Vzniklou salsu řádně promíchejte.
2. Tortilu nakrájejte na širší proužky a usmažte v oleji dozlatova. Usmažené proužky osušte v papírovém ubrousku.
3. Salsu servírujte ozdobenou avokádovými plátky, creme fraiche a tortilovými proužky. Posypte lístky čerstvého koriandru.
K přípravě receptu se vám bude hodit