info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaKukuřično - rajčatová salsa na křupavé tortile s avokádem - salát

Kukuřično - rajčatová salsa na křupavé tortile s avokádem - salát

ReceptyBez masa
1. 12. 2013
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 942

Ingredience (4 porce):

  • 500 g rajčat (8 ks)
  • 500 g avokáda (2 ks)
  • 180 g červené cibule (2 ks)
  • 90 ml šťávy z pometly (3 ks)
  • 80 g creme fraiche / zakysaná smetana (4 lžíce)
  • 4 tortily 150 g kukuřice (2 ks)
  • 1 malá chilli papričky koriandr 
  • bazalka sůl,
  • pepř
  • olej
Postup:
1. Rozkrojte avokádo, vyjměte pecku, jednu polovinu dužiny odložte a druhou nakrájejte. Přidejte do mísy s kukuřičnými zrny jemně nasekanou cibuli, chilli papričky s bylinkami a rajčata zbavená dužiny, zalijte limetkovou šťávou, přidejte sůl a pepř. Vzniklou salsu řádně promíchejte.

2. Tortilu nakrájejte na širší proužky a usmažte v oleji dozlatova. Usmažené proužky osušte v papírovém ubrousku.

3. Salsu servírujte ozdobenou avokádovými plátky, creme fraiche a tortilovými proužky. Posypte lístky čerstvého koriandru.

K přípravě receptu se vám bude hodit