info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Kuře cacciatore

ReceptyMasové
13. 2. 2025
Pánev GrandCHEF+ ø 32 cm, 2 úchyty
Kuře à la cacciatore je klasický italský recept, který si oblíbili kuchaři na celém světě. Jeho název by se dal přeložit jako „kuře na myslivecký způsob“. Ačkoli ingredience nejsou pevně dány a liší se kraj od kraje, základem je vždy šťavnaté kuřecí maso v husté omáčce provoněné bylinkami.  

Nachystejte si:

  • 400 g drcených rajčat v plechovce
  • 250 g celých žampiónů
  • 150 ml červeného vína
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 10 cherry rajčat
  • 5 kuřecích horních stehen bez kosti
  • 2 cibule
  • 1 lžíci kapar
  • 1 lžíci zelených oliv
  • 1 lžíci černých oliv
  • 1 lžíce nasekaného tymiánu
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup:

Kuřecí kousky osolte a opepřete, poté opečte na oleji z obou stran dozlatova. Dejte stranou.

Nahrubo nakrájenou cibuli krátce opékejte na oleji, který zůstal po opékání kuřete, dokud lehce nezezlátne. Více oleje přidejte dle potřeby.

Vložte žampióny, mix cherry rajčat, nasekaný tymián, rajčatový protlak a orestujte. Přidejte kapary, olivy a podlijte vínem, nechejte po dobu cca 5 minut odpařit alkohol. Přidejte drcená rajčata, ochuťte solí a pepřem.
Opečené kuře i s vlastní šťávou vložte do omáčky kůží nahoru a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na dobu cca 20 minut.

Vyplatí se mít po ruce: