info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKuřecí maso v zelenině pod těstem

Kuřecí maso v zelenině pod těstem

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Kuřecí maso v zelenině pod těstem

Ingredience:

  • 400 g kuřecích prsíček
  • 500 g mražené zeleninové směsi
  • olej, 2 vejce, lžíce škrobové moučky
  • 200 g tvrdého sýra
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g ztuženého tuku
  • sůl, kari koření
Z nastrouhaného sýra, mouky, tuku a jednoho vejce uhněťte hutné těsto a zabalené do mikrotenu ho nechte v chladu odpočinout. Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky,  osolte je a okořeňte kari, přidejte vaječný bílek, škrobovou moučku a důkladně vše promíchejte. Kousky masa pak zprudka opečte na pánvi s trochou oleje. Opečené maso a  zeleninovou směs promíchejte, dosolte a vložte do máslem nebo tukem vymazané zapékací misky. Těsto vyválejte na silnější plát a tím pak pokryjte směs v misce. Žloutkem potřete povrch těsta. Vše vložte do trouby a pečte asi 20 minut při teplotě 180 °C. Podávejte se salátem.
 

Budou se vám hodit: