Ingredience na 4 porce:
- 1 vykostěné kuře,
- 200 g kuřecích jater,
- 100 g žampionů,
- 1 malá cibule,
- 100 ml suchého bílého vína,
- 100 g másla,
- 2 starší rohlíky,
- 100 ml kuřecího vývaru,
- 2 vejce,
- tymián,
- sůl, bílý pepř
Vykostěné kuře rozprostřeme na pečicí papír nebo
alobal. Osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme kuřecím vývarem. Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme na větší kousky nakrájená játra a opékáme, dokud se nezatáhnou. Potom přidáme žampiony, opečeme, přidáme tymián, sůl a pepř. Žloutky zpěníme s máslem a solí, z bílků vyšleháme sníh. Vše smícháme dohromady s rohlíkem a játry se žampiony. Směs rozprostřeme na maso, přidáme snítky tymiánu a pomocí papíru či alobalu zavineme. Pevně utáhneme okraje a nemusíme tak roládu zašívat. Do mělkého pekáčku dáme vodu, na něj nerezovou mřížku, položíme roládu a dáme ji péct do trouby rozpálené na 160 °C asi na hodinu. Roládu necháme po vyjmutí z trouby odpočinout, poté ji rozbalíme, šťávu slijeme do pekáčku a zredukujeme.
Budou se vám hodit