info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKuřecí šunka s olivami

Kuřecí šunka s olivami

MasovéRecepty
1. 10. 2012
Doba přípravy: 140 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4015

Ingredience:

1 kg kuřecích prsou
50 g vypeckovaných zelených nebo černých oliv
18 g kuchyňské soli
4 g řeznické nakládací solící směsi
1 dl vody
4 g cukru moučka
  1. Zhruba 2/3 masa nakrájejte na malé kousky cca 2x2 cm, zbytek masa pomelte v mlýnku nebo posekejte v mixéru.
  2. Připravte roztok soli, řeznické nakládací solící směsi a cukru s 1 dl vody a smíchejte s nakrájeným masem.
  3. Masovou směs důkladně promíchejte v kuchyňském robotu nejméně 10 minut, případně 20 minut ručně. Před koncem míchání přidejte olivy.
  4. Šunkovar naplňte masovou směsí cca 1 cm pod horní okraj, po vložení každé vrstvy náplň důkladně stlačujte. Uzavřete, dejte do lednice a nechte 48 hodin odležet.
  5. Při dušení šunky postupujte přesně podle návodu k použití, hotovou dušenou šunku dejte před porcováním vždy vychladit, čerstvá a svěží vydrží v lednici cca dva dny.

K přípravě receptu se vám bude hodit