Doba přípravy: 140 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 4015
Ingredience:
1 kg kuřecích prsou 50 g vypeckovaných zelených nebo černých oliv 18 g kuchyňské soli 4 g řeznické nakládací solící směsi 1 dl vody 4 g cukru moučka
Zhruba 2/3 masa nakrájejte na malé kousky cca 2x2 cm, zbytek masa pomelte v mlýnku nebo posekejte v mixéru.
Připravte roztok soli, řeznické nakládací solící směsi a cukru s 1 dl vody a smíchejte s nakrájeným masem.
Masovou směs důkladně promíchejte v kuchyňském robotu nejméně 10 minut, případně 20 minut ručně. Před koncem míchání přidejte olivy.
Šunkovar naplňte masovou směsí cca 1 cm pod horní okraj, po vložení každé vrstvy náplň důkladně stlačujte. Uzavřete, dejte do lednice a nechte 48 hodin odležet.
Při dušení šunky postupujte přesně podle návodu k použití, hotovou dušenou šunku dejte před porcováním vždy vychladit, čerstvá a svěží vydrží v lednici cca dva dny.