info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogInspirace a nápadyVaření a pečeníKvarteto formiček DELÍCIA: Oblíbeným dezertům jsme dali tvar!

Kvarteto formiček DELÍCIA: Oblíbeným dezertům jsme dali tvar!

Pudink ve formě

Máte rádi pudink? Ano? A vyhrává vanilkový, kakaový, jahodový nebo snad úplně jiná příchuť? Potom je následující kvarteto formiček DELÍCIA určeno právě vám, milovníkům klasické mléčné dobroty. Plastové formičky kónického tvaru s pravidelným vroubkováním vycházejí z tradičních kovových formiček, které s oblibou používaly naše babičky při výjimečných příležitostech. Hotový zákusek nejen že vypadal luxusně, ale pravdou je, že tak nějak chutnal lépe. A víme to i my, proto jsme se inspirovali v kuchyních našich babiček a uvedli na trh čtveřici plastových formiček se dvěma víčky.
 
Formičky na pudink DELÍCIA, 4 ks

Malé, dobře těsnicí víčko umožňuje snadné naplnění formičky a tuhnutí dezertu dnem vzhůru, velké víčko uzavírá formičku při tuhnutí v lednici. Po sejmutí obou víček můžete ztuhlý dezert z formičky velmi snadno vyklopit, aniž by se jakkoliv lepil nebo „trhal“. Malá víčka u formiček na pudink mají navíc roztomilé obtiskovací motivy, které po vyklopení zdobí horní plochu pudinku. Aby motiv lépe vynikl, doporučujeme pudink zalít sirupem nebo čokoládovou polevou. Recepty na vanilkový pudink a ovocné želé jsou součástí balení.
 
Pudink (též puding, z anglického pudding) je sladký zákusek, který se připravuje z mléka, cukru a pudinkového prášku. Jelikož puding neobsahuje lepek, je vhodný pro bezlepkovou dietu. Existuje také tzv. pudink bez vaření, který se nevaří, ale pudinkový prášek se pouze vyšlehá s mlékem a může se konzumovat. Nejčastějšími příchutěmi pudinku jsou vanilkový a kakaový, existuje ale také jahodový, banánový, třešňový, mandlový nebo karamelový. Teplý pudink se ihned lije na talíře nebo do formiček. Pudink se může servírovat samostatně - vyklopený na talířek a ozdobený třeba šlehačkou a ovocem. Často se také kombinuje s piškoty, likérem, sirupem nebo se z něj dělá krém do dortů.
Zdroj: Wikipedie

 

Znáte panna cottu?

Že jste ten název možná někde slyšeli, ale vlastně vůbec netušíte, o co jde? Zda se jedná o slaný nebo spíše sladký dezert? A je to vůbec dezert? Ano, panna cotta je tradiční italský zákusek, jehož příprava sice zabere jen pár minut, ovšem čekání na dokonalý výsledek je nekonečné… Panna cotta, v překladu také vařená smetana, přesněji smetana na vidličce, patří mezi nejúžasnější dezerty, které kdy spatřily světlo světa.
 
Formičky na panna cottu DELÍCIA, 4 ks

A že se čekání na tuto božskou manu vyplatí, vám nemusíme ani popisovat… A co je na dezertu panna cotta tak úžasného? Zcela jistě spojení vášnivě chutnajících ingrediencí - svařte smetanu se želatinou, cukrem a vanilkou, horký krém vlijte do hladkých formiček DELÍCIA, nechejte ztuhnout a podávejte třeba s letními plody, čokoládovou či ovocnou polevou nebo karamelem… Hmm… Abychom nezapomněli, recepty na dezert panna cotta a kakaové bábovičky s ricottou jsou součástí balení!

Panna cotta, česky vařená smetana, je italský dezert z oblasti Piemontu. Je to vlastně smetana svařená se želatinou, mlékem a cukrem. Horký krém se pak vlije do formiček, nechá ztuhnout a podává se s lesními plody, karamelem a s čokoládovou či ovocnou polevou. Podobné dezerty jsou známé i v Řecku a ve Francii.
Zdroj: Wikipedie