info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Květáková frittata

ReceptyBez masa
11. 3. 2025
Forma s vlnitým okrajem kulatá GUSTO - obrázek

Ingredience:

  • 1 střední hlava květáku
  • 250 ml smetany 33 %
  • 100 g uzené slaniny na kostičky
  • 125 g goudy
  • 100 g sýru s modrou plísní                                              
  • 50 g listového špenátu
  • 8 vajec
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžíce medové hořčice
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Postup:

Květák očistěte, rozdělte na menší kousky a minutu povařte v osolené vodě. Sceďte.

Slaninu opečte na oleji do zlatova, potom přidejte špenátové listy a nechte krátce zavadnout. Sceďte.

míse smíchejte vejce, smetanu, hořčici, koření.

Připravený květák vložte do pečící formy, přidejte slaninu se špenátem, posypte polovinou nastrouhaného sýru s modrou plísní a goudou a dejte na minutu zapéct, vlijte vaječnou směs, posypte zbylým sýrem a dejte péct do trouby předehřáté na170 °C po dobu cca 35 minut. Frittata musí mít pevnou konzistenci po upečení. Vyzkoušejte špejlí.
 

S přípravou pomohou: