Ingredience:
- 1 kg masa (vepřové, hovězí, drůbeží)
- 300 g vepřových jater
- 300 g prorostlé slaniny
- 200 g cibule
- 400 g papriky
- bylinky na grilování, směs pepřů
- hořčičné semínko, koriandr, olej, sůl
- dochucovací omáčky
Klasický mix gril by měl obsahovat hovězí svíčkovou, vepřovou panenku, kuřecí prsa a játra. Připravit se dá dvěma různými způsoby. Při prvním se řezy masa marinují ve směsi koření a soli den předem. Při druhém se marináda používá během nebo na závěr tepelné úpravy. Marinádu si připravíme ze směsi rozdrcených pepřů, hořčičného semínka a koriandru. Vše promícháme se solí a olejem a používáme k ochucení masa. Z bylinek (šalvěj, rozmarýn, saturejka) si můžeme svázat metličku k nanášení marinády. Maso podáváme s opečenou paprikou, cibulí a slaninou, ochucené kvalitními omáčkami.
Budou se vám hodit: