Ingredience:
- 210 g hladké mouky
- 140 g másla, 70 g moučkového cukru
- 2 žloutky, lžíce citrónové šťávy
- mletá skořice a hřebíček
- 100 g linecké marmelády, vejce na potření
Z mouky, pokrájeného a změklého másla, cukru, žloutků, koření a citrónové šťávy vypracujeme rychle těsto, zabalíme ho do mikroténového sáčku a vložíme na 30 minut ztuhnout do lednice. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát o síle stébla. Za pomoci válečku ho přeneseme na vymaštěnou koláčovou formu. Plát natlačíme do
formy, okraje ořízneme, uhněteme, opět vyválíme a těsto nařežeme rádýlkem na stejnoměrné proužky. Povrch těsta ve formě potřeme lineckou marmeládou, navrch poskládáme mřížku, okraje koláče a mřížku potřeme rozšlehaným vejcem a dáme zvolna péct. Pečeme asi 30 minut dorůžova.