Doba přípravy: 30 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 1676
Ingredience (4 porce):
600 g hovězího boku
250 g listových salátů
130 g mrkve (1 ks)
100 g čerstvý špenát
100 g listy červené řepy
60 g výhonků hrášku zeleného
30 ml olivového oleje (3 lžíce)
10 ml sójové omáčky (1 lžíce)
8 lístků čekanky
5 g hnědého cukru (1 lžička)
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
1 dl šťávy z limetky
1 lžíce vody
máta
koriandr
bazalka
sůl
mletý černý pepř
1. V míse smíchejte najemno nasekaný česnek a chilli, přilijte limetkovou šťávu, vodu, sójovou omáčku, 2 lžíce oleje a hnědý cukr a dejte dresink stranou.
2. V míse smíchejte nastrouhanou mrkev, saláty, hráškové výhonky, bazalku, mátu a koriandr.
3. Hovězí maso osolte a opepřete, potřete olejem a grilujte na rozpálené pánvi.
4. Salát osolte, přidejte olivový olej, promíchejte a vložte na talíř. Maso nakrájejte na tenké plátky a položte k salátu, maso přelijte pikantním dresinkem.