info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéListový salát se zeleninou na thajský způsob s grilovaným hovězím

Listový salát se zeleninou na thajský způsob s grilovaným hovězím

MasovéRecepty
1. 12. 2013
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1676

Ingredience (4 porce):

  • 600 g hovězího boku
  • 250 g listových salátů
  • 130 g mrkve (1 ks)
  • 100 g čerstvý špenát
  • 100 g listy červené řepy
  • 60 g výhonků hrášku zeleného
  • 30 ml olivového oleje (3 lžíce)
  • 10 ml sójové omáčky (1 lžíce)
  • 8 lístků čekanky
  • 5 g hnědého cukru (1 lžička)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 dl šťávy z limetky
  • 1 lžíce vody
  • máta
  • koriandr
  • bazalka
  • sůl
  • mletý černý pepř
1. V míse smíchejte najemno nasekaný česnek a chilli, přilijte limetkovou šťávu, vodu, sójovou omáčku, 2 lžíce oleje a hnědý cukr a dejte dresink stranou.

2. V míse smíchejte nastrouhanou mrkev, saláty, hráškové výhonky, bazalku, mátu a koriandr.

3. Hovězí maso osolte a opepřete, potřete olejem a grilujte na rozpálené pánvi.

4. Salát osolte, přidejte olivový olej, promíchejte a vložte na talíř. Maso nakrájejte na tenké plátky a položte k salátu, maso přelijte pikantním dresinkem.

K přípravě receptu se vám bude hodit