Ingredience na dvě porce:250 ml zeleninového vývaru
125 ml kokosového mléka
2 ks avokáda
20 ml oleje
2 stroužky česneku
2 ks brambor
1 lžička achiote pasty
1 bílá cibule
Špetka římského kmínu, mletého
Olivový (avokádový) olej na zakápnutí
Lístky koriandru, nasekané
Čili dle chuti
Limetková šťáva dle chuti
Sůl, pepř
Postup:
- V hrnci zahřejte olej, přidejte nadrobno krájenou cibuli, nasekaný česnek, kmín a achiote pastu. Restujte cca 2 minuty.
- Přidejte na kostičky krájené brambory a restujte další cca 2 minuty. Přilejte vývar, kokosové mléko a vařte do změknutí brambor.
- Pomocí tyčového mixéru rozmixujte polévku do hrubší konzistence. Měla by být krémová s kousky brambor. Dochuťte solí, pepřem, limetovou šťávou a čili.
- Servírujte zakápnuté olejem a posypané koriandrovými lístky.