info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéLosos s bylinkovým přelivem a bagetkami

Losos s bylinkovým přelivem a bagetkami

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Losos s bylinkovým přelivem a bagetkami

Ingredience:

  • 600 g filetovaného lososa bez kůže
  • sůl, citronová šťáva
  • hladká mouka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • svazek bylinek
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g másla
  • světlá bageta, olej
Z drobně rozsekaných bylinek (petrželová nať, rozmarýn, šalvěj, bazalka, tymián), změklého másla,  oli a prolisovaného česneku vymíchejte bylinkové máslo.  Větší částí másla potřete tenké plátky nakrájené bagety, vložte je na plech s pečicím papírem a rozpečte v rozpálené troubě těsně před podáváním pokrmu. Zbylé bylinkové máslo rozpusťte v rendlíku spolu se smetanou. Vše zvolna odvařte do zahoustnutí. Porce lososa osolte, pokapejte citronovou šťávou, důkladně promněte a nechte 20 minut odležet. Poté je lehce obalte v hladké mouce a pečte zvolna na kvalitním oleji. Pečené porce podávejte s teplou zeleninou, smetanovým přelivem a samozřejmě bylinkovými bagetkami.

Budou se vám hodit: