Ingredience:
- 600 g filetovaného lososa bez kůže
- sůl, citronová šťáva
- hladká mouka
- 200 ml smetany ke šlehání
- svazek bylinek
- 1 stroužek česneku
- 50 g másla
- světlá bageta, olej
Z drobně rozsekaných bylinek (petrželová nať, rozmarýn, šalvěj, bazalka, tymián), změklého másla, oli a prolisovaného česneku vymíchejte bylinkové máslo. Větší částí másla potřete tenké plátky nakrájené bagety, vložte je na plech s
pečicím papírem a rozpečte v rozpálené troubě těsně před podáváním pokrmu. Zbylé bylinkové máslo rozpusťte v rendlíku spolu se smetanou. Vše zvolna odvařte do zahoustnutí. Porce lososa osolte, pokapejte citronovou šťávou, důkladně promněte a nechte 20 minut odležet. Poté je lehce obalte v hladké mouce a pečte zvolna na kvalitním oleji. Pečené porce podávejte s teplou zeleninou, smetanovým přelivem a samozřejmě bylinkovými bagetkami.
Budou se vám hodit: